žils / 18.01.2010 20:59
intersanti fakti http://www.iub.gov.lv/iubsearch/q/ventas%20balss/ par ko vb saņem skaito naudiņu?? kāds no domes vai vb varētu paskaidrot, kur tiek izlietota šī nauda?
Jānis Žilam / 19.01.2010 13:59
Atvaino, be nevajag jau izlikties par muļķi. Tas, ka TU kaut ko nesaproti, uzreiz nenozīmē, ka visi krāpjas, ka visi jātur aizdomās utt.
Tevis sniegtajā sarakstā redzams, ka dome katru gadu vai pa diviem slēdz līgumu ar VB par konkrētiem pakalpojumiem. Lai cik bēdīga VB arī nebūtu, tā ir vienīgais vietējais preses izdevums, un pašvaldībai ir noteikts, ka par noteiktām lietām ir jāinformē iedzīvotāji un kur gan citur to darīt, ja ne vietējā laikrakstā. Ja tev nepatīk konkurss, tad uztaisi savu laikrakstu (turklāt tādu, kuru cilvēki vairāk vai mazāk lasa) un uz priekšu - piedalies un uzvari pašvaldības konkursā.
Otrs, šķiet tu nelasi VB un neesi pamanījis, ka tur regulāri tiek publicēti pašvaldības iestāžu un uzņēmumu sludinājumi un paziņojumi. ...bet tev jau nekas nešķiet loģiski un pareizi. Tev visur rēgojas Aivars un sazvērestība, un tikai tu viens esi paraugpilsonis! Lai jauka diena!
Olga / 19.01.2010 15:24
Ja pašvaldībās ir noteikts, ka iedzīvotāji ir jāinformē, tad kāpēc man tā informācija būtu jāpērk, vēl jo vairāk, ja par to jau ir samaksājusi pašvaldība pati?
Jānis Olgai / 19.01.2010 15:55
Vispirms, nevēlos izklausīties pēc tāda, kam ļoti rūpētu tā Ventas balss, nedz arī pēc tāda, kurš nejūt, ka VB bieži un pārmērīgi simpatizē pilsētas vadībai. BET TOMĒR...
Kopš kura laika tu pērc pašvaldības informāciju? Tu pērc Ventas balsi, kas, kā saprotu, ir privāts uzņēmums un laikraksts. Vai gribi teikt, ka VB būtu par velti jāpublicē domes iestāžu un uzņēmumu paziņojumi? Kāpēc? Visi - gan privātie, gan juridiskās personas par to maksā, tai skaitā arī dome.
Pēc tava domu gājiena sanāk, ka domei pašai vajadzētu kaut kādu savu plašsaziņas līdzekli, ar kura starpniecību informēt iedzīvotājus? Un arī tad atrastos cilvēki, kam tā šķistu naudas izniekošana. Un ne visiem ir pieejams tīmeklis (piem., ventspils.lv u.c.)
Brīnos, ka pieauguši cilvēki negrib saprast un pieņemt vienkāršas pamata saimnieciskas lietas un attiecības! Nu nav, par laimi, vairs komunisms.
žils / 19.01.2010 16:01
ja būtu konkurss tad iespējams arī piedalītos. šobrīd tikai pietiekami liela summa par ko trūkst info.
Jānim / 19.01.2010 16:31
Pašvaldības iestādes par sludinājumiem maksā no sava budžeta nevis no kopējā domes budžeta. Ar to avīzi un domi ir tāds šmuģļi - fugļi.... Sen bij laiks pilsētā ienākt citai, kulturālākai avīzei.
Jānis / 19.01.2010 17:35
Kā lai pasaka...? Ventas balss ir laikraksts ar ilgām tradīcijām. Un par to viņiem cieņa, turklāt negribētos, lai tādas tradīcijas pārtrūktu tikai vienas redakcijas/izdevēju paaudzes dēļ.
Es teiktu, ka labāk būtu nevis nākt kādam citam laikrakstam, (kas, protams, arī būtu jauki), bet gan avīzes izdevējam ieņemt mazliet neitrālāku nostāju pret domi.
Visiem / 19.01.2010 17:43
Ventspilī nav Demokrātijas!
Šeit nevar brīvi funkcionēt neviens plašsaziņas līdzeklis, kurš nav saistīts ar AL un viņa cilvēkiem.
Bija meginajumi, bet viņiem griež skābekli.
Viss Ventspilī kas nav Ventas Balss šeit automātiski pieskaitīts melnajam PR! - tas ir VB valdes locekles Ilzes Meieres vardi!
Tāpēc ir tādas sarunas procedūras par 51000Ls vai 112000Ls un viss kartībā...
Un neviens cilvēks Ventspilī, izņemot pilsētas saimnieka, to nevar izmainīt, bet viņam tas patīk un viss.
Jānim / 19.01.2010 17:52
Kādu neitrālāku nostāju, ja viņi dzīvo uz 60-70% par Domes naudu?
Dome maksā - Vb rakstā un viņiem nav un nevar būt nekādas neitrālākas nostājas.
Pilnīgi ATKARĪGA no Pilsētas Saimnieka! Katrs ventspilnieks to zin ;)
bezjūtām / 19.01.2010 18:36
VB ir OK vietējais laikraksts,ja iemācās nelasīt šizofrēniskā Īmja Vīkšķa šizofrēniskos rakstus ;) Un par konkrēto iepirkumu:vai sensāciju meklētājs žils pats kādreiz ir turējis konkrēto laikrakstu rokā?Ja būtu,tad būtu pamanījis,ka dome regulāri publicē sēdēs nolemto un citu informāciju,kam ar kautkādu tendeciozitāti nav nekāda sakara ;) Pie kam runājot par to "atkarību",tad manis augstāk minētajam "žurnālistam" (uzsvars uz pēdiņām),pat jāpiemaksā nav,jo izskatās,ka viņš pats tic tam,o raksta :D
Jānis / 19.01.2010 20:38
Piekrītu, ka viens otrs te lec uz ecēšām, jo vienkārši tāda daba.
Un iesaku pārstāt piesaukt šos mūsdienu viltus vārdus, proti, demokrātija, cilvēktiesības, iecietība, jo nereti tieši tajā slēpjas mūsu bēda. Tagad katrs tikai prasa savas tiesības, bet vai jums pašiem pienākumu nav? Vienmēr, pirms kritizējat, iedomājieties sevi kritizētā vietā un tad varbūt pārdomāsiet. Sen neesat bērni un zināt, ka viss dzīvē nav melns vai balts.
Olga / 19.01.2010 21:05
Nu neliekas man īsi pareizi, ja man jāpērk pašvaldības informācija, kurai vajadzētu būt brīvi pieejamai, vēl jo vairāk, ja pašvaldība no mūsu nodokļu naudas jau ir samaksājusi par informācijas apmaiņu.
Uzskatu, ka pērkot vb, mēs daļēji apmaksājam politisko reklāmu.
Jānis Olgai / 20.01.2010 12:21
Es tevi ļoti labi saprotu, taču, lūdzu, ierosini kādu mehānismu, kā to izdarīt tā, lai tu un daudzi citi būtu apmierināti, domes naudas neiztērēta un laikraksts objektīvs!
Ja dome, tavuprāt, nedrīkst pirkt sludinājumu laukumu laikrakstā (kurš tev jāpērk), tad kā citādi tai darīt zināmu iedzīvotājiem savus paziņojumus?
Olga / 20.01.2010 12:44
Par šādu summu var uztaisīt informatīvās lapiņas un izsūtīt katram pa pastu, līdzīgi, kā reklāmas no lielveikaliem. Nekas jauns jau nav jāizgudro.
Jānis / 20.01.2010 15:13
Es gan nebūtu tik pārliecināts, ka tādā veidā sanāktu lētāk. Papīrs, iespiešana un piegāde x kādas 10 000 adreses gada garumā, nereti vairākas reizes nedēļā.
Un tici man - dome fiziski nespēj saviem spēkiem šīs darbības nodrošināt, turklāt tā, lai sanāktu lētāk. Un lai šādu skrejlapiņu ieceri īstenotu, arī būtu jārīko konkurss.
No malas viss šķiet tik vienkārši...
Un tieši tāpēc lētāk sanāk izmantot tādu lietu kā ārpakalpojums (outsourcing), šajā gadījumā Ventas balsij. Pat ja tas pirmajā brīdī šķiet dārgāk, galā tas ir izdevīgāk nekā pašiem algot darbiniekus, izejvielas.
zinatājs / 20.01.2010 15:47
par daudzām lietām tiek rakstīti atsevišķi rēķini, nav caurspīdības, par ko tad tiek īsti slēgts tas līgums un par ko tad tiek maksāts
Jānim / 20.01.2010 16:33
Jārīko ATKLĀTU konkursu un viss būs godīgi.
Atdot 51000 Ls +pvn gadā bez konkursa - vai tas ir vispār likumīgi?
Atvainojiet, tualešu apkalpošanai 500 Ls vērtībā rīko konkursu, bet Ventas Balss katru gadu saņem pietiekami lielu naudu uz paplātes par skaistam acīm!
Olga / 20.01.2010 16:52
Ja tādas lapiņas izmaksātu tādu prāvu summiņu, nedomāju, ka veikali tad to darītu. Vēl jo vairāk, ņemot vērā to, ka tās reklāmas tomēr ir krāsainas un uz glancēta papīra.
Arī es uzskatu, ka jārīko atklāts konkurss, jo VB redakcija nav vienīgā vieta Ventspilī, kur var uzdrukāt šādas informatīvās lapiņas.
Jānis / 20.01.2010 16:59
Ne reizi neesmu teicis, kas konkurss nav jārīko. Iepirkuma procedūra pēc būtības arī ir konkurss. Kas liedz vēl kādam pieteikties uz šādu konkursu? Teiksiet - konkursa nolikums? Bet nu atvainojiet, jebkurā nozarē pasūtītājs vēlas, lai piegādātājs faktiski spētu izpildīt visas vajadzīgās darbības. Acīmredzot nav Ventspilī cita preses izdevuma! Nav! Ir? Kurš? Te nozīme ir ne tikai cenai, bet arī citiem faktoriem - papildu pakalpojumiem.
Lai vai kā - man patīk runāt par šo tematu pēc būtības un bez liekām emocijām, jo mani, tāpat kā daudzus citus, nesajūsmina ne VB un nereti arī domes darbs. Ir jau viegli kaukt, ka visi un visur zog un krāpj. Nonākt divdomīgā apšaubāmā situācijā Ventspilī var ļoti viegli, pašam to nemaz negribot. Iesaku pamēģināt pašiem kaut ko uzsākt un centies, cik gribi, vienmēr kāds kurnēs un turēs tevi aizdomās un sauks par "Lemberga draugu" un tml.
Jānim / 20.01.2010 17:16
Domē nav pieejama informācija par šo iepirkumu un noteikumiem. Viņi apzināti slēpj to.
Ne decembra sakumā, ne šodien!
Jānim / 20.01.2010 17:24
Ventspilī ir citi oficiāli reģistrēti preses izdevumi.
1. Pričal
2. Ostas Avīze
3. Ventspils Avīze
4. Bija arī Ventspils Reklāma
5. Kurzemes Reklāma
varbūt vel kādi ir vai būs...
Es domāju viņiem arī būtu interese piedalīties šajā konkursā!
Jānis / 20.01.2010 17:57
Pirmkārt, šo un iepriekšējos līgumus par likumīgiem ir atzinis arī Iepirkumu uzraudzības birojs.
Otrkārt, kas liedza šiem pārējiem preses izdevumiem vismaz nosūtīt domei savus piedāvājumus un tad atbilstīgi likumiem domei būtu uz tiem kaut kā jāreaģē? Tad vismaz būtu rakstisks apliecinājums... Cerams tevis nosauktie preses izdevumi kaut ko darīs vismaz nākamgad! Kas neko nedara, tam arī nekā nav.
Olga / 20.01.2010 18:23
Jebkurā gadījumā, lai uzzinātu par konkursa norisi, ir jānopērk VB. :)
Kārlis / 21.01.2010 11:20
Vai kāds no jums ir iedomājies, ka RIMI un ELVI un pārējie, kuri piekaisa mūsu pastkastes ar visādām reklāmām, drukā tās daudz lielākos apjomos - visai Latvijai, kas, saprotams, izmaksā daudz lētāk nekā uzdrukāt 10 tk eksemplārus.
Kārlis / 21.01.2010 11:22
Turklāt es, piemēram, to pastkastes "saturu" ātri vien atstāju miskastē. Ja uzdrukās tāda paša tipa izdevumu, es to pat ātrumā neatšķiršu no pārējiem "hlamiem". Un ja atšķiršu, tad sākšu domāt - cik gan te naudas izgāzts, kam tas vajadzīgs, redz, kaimiņš nometis zemē pie pastkastes, tātad zemē nomesta domes nauda...
Jānim / 24.01.2010 00:46
Es gan izlasu "Pričal" kārtējo izdevumu. latviskais variants likās tīri sakarīgs. Patika,ka tiek godināti ostas darbinieki viņu dzimšanas dienās neatkarīgi no viņu ieņemamā amata un grāmatu tops "Gaismā". "Pričals" varētu izvērsties par stabilu un labu,arī interesantu avīzi.
Zinātājs / 24.01.2010 13:22
Ar PRIČALU viss skaidrs - kas par to maksā un kādu informāciju tas pauž. Bet VENTAS BALSS ir cenzēts un tendenciozs AL rupors, kuru ventspilnieki pērk 3 iemeslu pēc:
1.ieradums,
2.kā citādi lai uzzina, kad nebūs karstā ūdens,
3.cita izdevuma vienkārši nav
Par demokrātiju un plurālismu Ventspilī - nu neesiet naivi. Atcerieties, kas notika ar VENTSPILS APSKATU.
Par Pričal / 24.01.2010 13:39
Viņi publicē informāciju par kuru citi klusē.
Paldies viņiem par to!
Kurš gan vel Ventspilī varētu brīvi to visu pateikt?
Jānis / 24.01.2010 14:12
Jā, aiziet - paslavējiet un pareklamējiet laikrakstu ar savādo virsrakstu! Laikam jau tieši tam šī sarunu sadaļa tika atvērta. :)
Cik saprotu, izdevējs to finansē no saviem līdzekļiem. Lai dzīvo patiesa "labdarība".
Anonīms / 24.01.2010 18:17
Jānis VB darbinieks!
Anonīms / 24.01.2010 18:19
Jaņķel necepies un nelec no biksēm ārā aizstāvēdamies, būs jau labi:), mums pašiem galva ar ko domāt!
Jānim / 24.01.2010 21:58
Taisnība,Jānis te liekas tāds aizdomīgi ventbalsisks...;))
Jānis / 25.01.2010 12:58
Tur jau tā lieta, ka neesmu nedz sajūsmā par VB, nedz par domi. Pirms spriežat, izlasiet manas piezīmes augstāk.
Kamēr jums pašiem lēmums nav jāpieņem, piemēram, par šādiem informatīviem pakalpojumiem, tik ilgi jūs te varat gudri spriest, taču tad, kad jāsāk vērtēt kas, ko, cik labi un par kādu naudu var izdarīt, tad izrādās, ka...tā teikt... pilnu pakalpojumu klāstu... citi izdevumi vienkārši nevar nodrošināt. Manis pēc - pie joda to VB, jo ziņas par Ventspili tāpat lasu tīmeklī.
Man nav grūti spriest par lietām, nepievienojoties nevienai no pusēm. Tikpat labi es varētu teikt, ka esat "Pričala" darbinieki. Kāda jēga no šādiem uzbraucieniem? Ne jau tāds ir šīs sadaļas mērķis.
Nepatīk Jānis / 25.01.2010 13:55
Tev neapnīk te kladzināt? Kaut kāds maniaks!
Olga / 25.01.2010 21:41
Nepatīk Jānis! Tāpēc jau tas ir forums, kur cilvēki var brīvi izteikt savu viedokli un apspriest sev interesējošas tēmas. Kuru arī tas interesē, tas piedalās, kuru nē- varat ieteikt savas tēmas. Arī es par tēmām, kas man svarīgas, varu spriedelēt ilgi.
Pavariņš / 12.02.2010 02:37
Un ja es rakstu šeit un rakstu arī tur, tas ir slikti..?varbūt var arī izteikt savu viedokli vairākās lapās...
Raimonds / 17.03.2011 14:14
Vai ventspili ir , vai kaut kad bus ari kas lidzigs biznesa inkubatoram, makslas
inkubators? citiem vardiem interesejos par telpam maksliieka
darbnicasizveidei? smieklīgi ????un tomēr!!